Intera DDD

logo intera 1

10 metode naturale pentru a scapa de tantari

Cuprins

1. Introducere

Odată cu căldura apar și țânțarii. Nu doar bâzâitul lor este unul de-a dreptul enervant, ci și mușcăturile care provoacă un disconfort vădit – mâncărimea. Este de-a dreptul firesc să dorim să-i ținem cât mai departe de noi și casele noastre.

mosquito 719613 1920

2. Metode tradiționale sau bio pe care le poți aplica împotriva țânțarilor

• Uleiurile esențiale de cedru, mentă și eucalipt

Dacă ai un difuzor de aromaterapie numai bine. Câteva picături de ulei esențial de mentă, cedru și eucalipt vor ține la distanță țânțarii. De asemenea, poți obține o soluție dacă combini apă cu câteva picături din fiecare ulei esențial. Pulverizându-ți pe piele soluția obținută te vei păzi de mușcături.

eucalypts 4791910 1280

• Lavanda

Pe lângă faptul că lavanda are calități analgezice, antifungice și antiseptice este eficientă și împotriva țânțarilor. Parfumul pe care-l emană este unul respingător pentru țânțari. Mai mult decât atât, din lavandă se poate extrage un ulei esențial care să prevină nu doar mușcăturile de țânțari, ci și iritarea pielii.

lavander 1746250 1920

• Frunzele de nuc

O altă metodă de alungare a țânțarilor sunt frunzele de nuc. Strânse laolaltă și puse într-un bol vor emana un miros care-i va alunga pe țânțari. De asemenea, pot fi arse, iar fumul emanat va fi soluția potrivită împotriva insectelor. Din pricina concentrației crescute de iod, țânțarii vor sta la o bună distanță de tine și de casa ta.

walnut 4306614 1280

• Mușcatele

Ei bine, și mușcatele țin la distanță țânțarii. Niște ghivece cu mușcate nu vor înfrumuseța doar casa, ci vor fi și o barieră împotriva lor.

window 811715 1280

• Geraniolul

Geraniolul este un alcool primar, component principal al uleiului de trandafir, utilizat în parfumerie și cosmetică. Poate că nu ai auzit prea des despre el, dar este eficient împotriva țânțarilor. Aproximativ patru ore vei putea sta liniștit, fără să mai auzi vreun bâzâit.

• Uleiul esențial de Lămâiță (citronella)

Asemenea uleiului esențial de cedru, mentă și eucalipt, uleiul de citronela este un bun agent de respingere al țânțarilor.

lemongrass 5186870 1280

• Usturoiul

Această plantă erbacee, cu miros și gust caracteristic, este un bun repelent. Câțiva căței de usturoi zdrobiți își vor face treaba, ținând la distanță țânțarii. Însă, există un dezavantaj: mirosul…

garlic 139659 1280

• Busuiocul

Există multe tradiții și superstiții legate de puterea vindecătoare a busuiocului. Totuși, este cert faptul că mirosul buchețelelor de busuioc este unul plăcut, dar nu și pentru țânțari. Niște buchețele de busuioc atârnate la geam vor acționa precum o plasă anti-țânțari.

basil 932079 1280

• Cuișoarele

Din acest condiment exotic se poate extrage un ulei esențial de o concentrație sporită care acționează ca un bun repelent. Într-o cană cu apă se adaugă 5-10 picături de ulei esențial de cuișoare, iar amestecul se lasă la fiert timp de 15 minute. Ceea ce obții este o soluție bună împotriva țânțarilor care are efect aproximativ 2 ore.

cuisoare

• Rozmarinul

Ultima metodă, dar nu cea din urmă este rozmarinul. Asemenea busuiocului și rozmarinul este eficient împotriva țânțarilor. Această plantă perenă are o istorie bogată, având multe beneficii pentru organism. Dar vestea bună e că ține țânțarii la distanță.

plant 4916124 1280

3. Concluzie

Acestea sunt câteva dintre modalitățile tradiționale prin poți scăpa de țânțari. Totuși, uneori pot să aibă o eficacitate limitată. De aceea, serviciile locale profesionale DDD Sibiu (Dezinsecție, Dezinfecție și Deratizare Sibiu) pot fi uneori singura șansă de a scăpa pentru o bună bucată de vreme de țânțari. Poți opta pentru o dezinsecție de prevenție sau una curativă. Cu siguranță în felul acesta te vei bucura de lipsa bâzâitului.

Tag-uri :

10 metode naturale pentru a scapă țânțari,Deratizare,Dezinfectie,Dezinsectie,InteraDDD,Ozonificare,Sibiu,Tantari

Share :

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top