- +40 748 519 375
- interadddsibiu@gmail.com
Despre Gândacii de Canalizare – Dezinsecție Sibiu
iunie 7, 2024
Blatta orientalis, dupa numele stiintific,sunt originari din regiunile Mării Negre și Caspice. Gândacii de canalizare sunt mari, lucioși și de culoare maro închis sau aproape negri. În timp ce majoritatea speciilor de gândaci trăiesc de pe urma căldurii și deșeurilor umane, gândacii de canalizare sunt niște gândaci saprofagi 100%. Acești gândaci trăiesc de obicei în canalizări și prosperă pe materii organice umede și în descompunere.
Cum arata Gândacii de Canalizare?
- Culoare: Maro închis, aproape negru
- Picioare: 6
- Formă: Ovală
- Dimensiune: 2.5 cm
- Antenă: Da
Obiceiurile Gândacilor de Canalizare
Deoarece sunt mai predispuși să intre în casa ta căutând apă, acești dăunători tind să fie găsiți în apropierea toaletelor, chiuvetelor, țevilor expuse sau a instalațiilor sanitare. Deși pot supraviețui până la o lună fără hrană, pot trăi doar două săptămâni fără apă.
Trăind mai puțin de 180 de zile, femelele gândacilor de canalizare produc până la opt capsule de ouă cu 16 ouă per capsulă. Femelele gândacilor de canalizare își poartă capsulele de ouă timp de 30 de ore înainte de a le lăsa într-o zonă sigură și protejată. După 60 de zile, nimfele eclozează și ajung la maturitate în șase până la 12 luni. Nimfele de culoare palidă, tan, sunt active din martie până în vară și pot năpârli de șapte până la 10 ori înainte de a ajunge la maturitate în toamnă.
După ce devin adulți, gândacii de canalizare trăiesc de obicei între șase și 12 luni, femelele producând în medie 200 de ouă pe parcursul vieții lor.
Ce Mănâncă Gândacii de Canalizare?
Această specie de gândac călătorește adesea prin țevi de canalizare, supraviețuind pe mizerie și bucurându-se de temperaturi cuprinse între 20 și 29 de grade Celsius. Preferând temperaturile mai răcoroase, gândacii de canalizare se vor delecta cu resturi amidonoase umane, dar în principal preferă o dietă naturală de materii vegetale și animale în descompunere.
Habitatul Gândacilor de Canalizare :
Prezenți în toată Romania, gândacii de canalizare pot fi găsiți în zone reci și umede, cum ar fi subsolurile și spațiile de acces. În timp ce trăiesc în principal în aer liber în lunile mai calde, ei pot căuta refugiu în nivelurile inferioare ale casei tale în timpul iernii. Adesea găsiți în canalizări, gândacii de canalizare se ascund și în grămezi de frunze, lemn de foc, mulci, straturi de flori și sub trepte.
Identificarea unui Gândac de Canalizare
Gândacii de canalizare sunt uneori numiți “gândaci de baie” deoarece ies din scurgeri și “gândaci negri de bucătărie” datorită corpurilor lor netede și închise la culoare. Mai lenți și mai mici decât alte specii de gândaci, masculii au aproximativ 2,5 centimetri lungime, cu aripi care acoperă mai puțin de jumătate din abdomen, în timp ce femelele au aproximativ 1,5 cm lungime și au aripi mult mai scurte decât masculii. În ciuda acestor aripi, gândacii de canalizare nu pot zbura.
Semnele unei Infestări cu Gândaci de Canalizare:
Gândacii de canalizare pot fi identificați prin mirosul puternic pe care îl emana , miros care servește ca mod de comunicare cu alți gândaci și cu mediul lor.
Aceste creaturi nocturne sunt rar văzute în timpul zilei, așa că observarea câtorva în timpul zilei ar putea fi un semn că sunt mulți alții în apropiere. Capsule de ouă maro închis sau roșiatice pot fi, de asemenea, detectate.
Prevenirea infestărilor cu Gândaci de Canalizare:
Intrând pe sub uși, prin geamuri deschise, țevi, scurgeri sau canalizări, poți ține departe gândacii de canalizare păstrând casa curată și, mai important, uscată.
O bună igienă și reducerea habitatului, împreună cu aspirarea, monitorizarea, utilizarea momelelor și sigilarea crăpăturilor pot reduce sau elimina rapid o populație de gândaci. Deoarece aceste ființe iubitoare de gunoaie adoră mirosul gunoiului în descompunere, este important să îți păstrezi coșurile de gunoi închise și securizate.
În exterior, astupă toate găurile, oprește scurgerile de apă, pune plase sau capace la scurgeri, îndepărtează frunzele putrede din apropierea ferestrelor, mută coșurile de gunoi din zonele umede și ventilează frecvent locuinta.
Sunt Gândacii de Canalizare Mai Periculoși Decât Alți Gândaci?
Gândacul de canalizare este considerat unul dintre cei mai periculoși gândaci în ceea ce privește bacteriile și agenții patogeni, deoarece atracția lor puternică spre apă îi conduce adesea la canalizări și alte surse de apă pline de bacterii. De asemenea, adoră să mănânce gunoi și mâncare în descompunere.
Gândacii de canalizare transferă de obicei bacterii și viruși de pe picioarele lor pe mâncare, vase, ustensile și blaturi de bucătărie și sunt cunoscuți pentru răspândirea dizenteriei, e. coli, salmonella și toxiinfecțiilor alimentare. Acești dăunători pot contamina mâncarea și suprafețele din bucătărie, ceea ce poate provoca îmbolnăvirea ta sau a familiei tale.
Studiile medicale recente au arătat că alergenii din gândaci provoacă multe reacții alergice la copiii din orașele mari. S-a demonstrat chiar că pot cauza astm la copii. Acești alergeni se acumulează în depozitele de excremente, secreții, piei aruncate și corpuri moarte de gândaci.
Scapă de gândacii de canalizare cu Intera DDD Sibiu
Gândacii de canalizare sunt mai greu de eliminat decât alte specii de gândaci. Deși adulții pot fi uciși cu insecticid, noile nimfe pot ecloza cu întârziere ,uneori durând chiar si două luni de la depunerea oualor.
Spray-urile cu insecticid pot fi folosite pentru a crea perimetre sau bariere în jurul plintelor și ușilor. Capcanele cu momeală, granulele de insecticid și prafurile pot fi metode eficiente de a scăpa de gândaci.
Pentru a trata corect o infestare cu gândaci de canalizare, apelează la ajutorul profesioniștilor. Pentru un plan de tratament personalizat, contactează echipa Intera DDD Sibiu la numărul 0748519375 sau prin formularul de mai jos.
Pentru orice problemă legată de infestarea cu gândaci de canalizare, nu ezita să contactezi Intera DDD Sibiu pentru o evaluare și un plan de tratament profesional de dezinsecție.
Postari Recente
Despre Gândacii de Canalizare – Dezinsecție Sibiu
Am fost muscat de căpușe: Cum le identific si ce trebuie sa fac?
martie 7, 2024
Combaterea Mustelor: Un Ghid Complet
septembrie 26, 2023
Categorii
Obțineți un preț promoțional
- +40 748 519 375
- interadddsibiu@gmail.com